Dit blijft natuurlijk nog steeds het voornaamste doel van deze website, en waarschijnlijk ook de reden dat u dit nu leest: een demonstratie van mijn vaardigheden als designer. Maar designer waarvan? De hyperlinks aan de rechter kant van deze tekst waren u vast al opgevallen; hier kunt u een onderdeel uitkiezen van de onlangs ontwikkelde projecten. Veel van deze projecten zijn inmiddels ook in gebruik in de hedendaagse maatschappij. Alles wat u hier in deze portfolio zult tegenkomen is in ieder geval volledig door mij gemaakt, tenzij anders vermeld. Neem dus eens een kijkje - ik ben er trots op.

Een demonstratie

Allereerst vind ik het wel op zijn plaats om u, als lezer, al even te bedanken voor het tonen van uw interesse in mijn werk. Ik ben erg trots op wat ik tot nu toe hierin heb bewerkstelligd, en de belangstelling hierin wordt dan ook erg op prijs gesteld. Het doel van deze portfolio is dan ook puur om mensen een idee te geven van wat ik doe en vooral wat ik kan. Ik hoop dat deze website erin slaagd om hier een enigszins goede indruk van geven.

In de verschillende secties van de portfolio - te vinden in de rechter helft van het vak hierboven - is een kleine selectie te vinden van de projecten die ik onlangs heb ontworpen in het desbetreffende onderdeel van Media Vormgeving. Het is eenmaal een breed vak. Dit beperkt zich echter puur tot het eindresultaat. Om toch een beetje een idee te geven van hoe deze producten tot stand worden gebracht, zal ik toch één project iets verder toelichten. En wat is hier nou beter voor gebruiken, dan de portfolio die u nu voor zich heeft. Ik zal het ontwikkelingsproces hiervan eens een beetje uitleggen. Te beginnen met de grafische uitwerking van het geheel:

Grafische uitwerking

Een ontwerp. Dat is waar het hele proces begint. En zoals de meeste ontwerpers ook wel zullen weten, begint een goed ontwerp met een goed idee. Het idee achter het ontwerp van deze portfolio is eigenlijk het resultaat van een ophoping van allerlei ideeën die me, bij het maken van de vele andere ontwerpen, zijn opgekomen. Omdat je je als ontwerper toch meestal moet houden aan de eisen van de klant, kun je deze niet altijd in je ontwerp verwerken. Bij het ontwikkelen van deze portfolio was ik echter zéelf de klant, met als resultaat... Pure creatieve vrijheid! Heerlijk. Dat moet natuurlijk benut worden...

En dat is toch aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Het mooiste hieraan vind ik de samenwerking tussen al die verschillende soorten media. Het is een nauw verband tussen fotografie, fotobewerking, HTML, CSS en PHP. Er zijn namelijk erg weinig mensen die dit direct hebben kunnen herkennen, maar die fel groene streep die door de site heen scheurt... dat zijn doodgewone sterretjes. Sterretjes die je normaal gesproken bovenop een taart zet en wat voor de meesten van ons overigens het eerste vuurwerk was dat we ooit van onze ouders zelf mochten vasthouden. Alleen dan gefotografeerd op een sluitertijd van 3 tot 5 seconden (zie afbeelding rechts). Het was oorspronkelijk een idee voor een serie kerstkaarten, maar al gauw kwam ik tot de ontdekking dat we hier nog heel wat meer mee konden doen!

Nadat ik deze foto negatief heb gemaakt en de tint wat heb verandert, heb ik deze foto's vervolgens gebruikt om een mooi samenhangende huisstijl van te maken. Om later toe te passen op mijn stageverslag (geel), examendossier (blauw), portfolio (groen) en visitekaartjes (kleurenovergang). Het resultaat is hier te vinden. De fotografie is overigens ook terug te vinden in de website zelf, in de vorm van verscheurde div-layers hier en daar. Nog een idee wat ik al zo lang heb willen realizeren, wat nu dan eindelijk toch eens mooi tot zijn recht kon komen.

Technische uitwerking

In veel opzichten vind ik, in tegenstelling tot vele andere mensen, het technische gedeelte dat na het ontwerpen pas om de hoek komt kijken toch het makkelijkere gedeelte. Dit is gewoon een vast proces wat theoretisch gezien vaak hetzelfde is, waar het ontwerp toch altijd zo verschillend en origineel mogelijk moet zijn.

Deze portfolio is, net als alle andere sites die u in mijn webdesign-portfolio zult vinden, helemaal in overeenstemming met de huidige web-standaarden opgebouwd. De XHTML en CSS zijn volledig W3C-compliant. De compatibility is volledig getest op Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en zelfs voor mobiele browsers. Verder is'ie uitgerust met Google Analytics, een streaming Flash movie player, een aantal practische zelf-geschreven PHP-gadgets en nog een aantal kleine trucjes die alleen de kenners zullen opvallen. De URL's bijvoorbeeld.

Mocht u na het doorbladeren van deze portfolio nóg niet overtuigd zijn van mijn vaardigheden, dan kom ik deze graag persoonlijk eens betuigen. Wat uw mening ook zij, een reactie is altijd welkom!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS