Wel zo beleefd om me eerst eens even voor te stellen, natuurlijk. Alle zakelijke details zijn in mijn cv terug te vinden. Hieronder volgt een beknopte beschrijving van wie ik ben en vooral het doel wat ik voor ogen heb.

Dus, wie heb ik hier voor me?

De naam mag inmiddels wel duidelijk zijn; Ad van Vliet. Een bekwame 22-jarige MediaDesign student, nu bijna klaar met mijn studie, en razend enthousiast om nu met het volgende hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Als laatste onderdeel van mijn studie heb ik een half jaar in Nieuw Zeeland besteed voor mijn stage, en ik mag er best bij vertellen dat ik de smaak te pakken heb. Ik heb grootse plannen...

Voordat ik echter weer verder ga, wil ik toch eerst thuis nog wat opgebouwd hebben. Het is belangrijk dat ik hierin niet verkeerd begrepen wordt; het is niet zo dat ik zo wanhopig uit Nederland wil vertrekken. In tegendeel. Daarom is mijn doel nu om eerst een jaartje of twee hier nog aan het werk te gaan, als investering in wat hierna zal komen. Daarnaast is reizen ook niet gratis natuurlijk. Nee, anders wist ik het ook wel! Hoe zou ik dit nu dus beter kunnen realiseren, dan te doen waar ik het beste in ben. Juist; MediaDesign.

Doelgericht je idealen achtervolgen

Aan mijn portfolio te zien zal het misschien ook wel opvallen dat ik mijn vaardigheden in deze sector ook vrij breed heb liggen. Mijn specialiteit ligt echter in het eerste en voornaamste onderdeel van deze portfolio: Webdesign. Ik heb me binnen en buiten mijn studie hier het meest op geconcentreerd, en ik hoop dat dit ook aan de resultaten is af te zien. Ik ben inmiddels vrij zelfverzekerd in mijn vaardigheden in dit vak, zowel grafisch als technisch. Er zijn genoeg mensen die kunnen ontwerpen, en veel mensen die kunnen programmeren, maar naar mijn ervaring zijn er toch weinig mensen die dit allebei kunnen. Dit heeft als voordeel dat je deze twee aspecten al vanaf stap één op elkaar kunt afstellen. Een groot voordeel.

Verder doe ik ook veel met fotografie, hoewel ik niet verwacht mijn brood hiermee te verdienen. Daarentegen laat dit zich ook weer prachtig mooi combineren met het DTP-werk, en zelfs ook weer in het webdesign zelf. Gooi hier dan ook nog een stukje 3D-design bij, en je hebt wel een aardig idee hoe mijn visuele creativiteit zich kan uiten. Het is heerlijk, die vrijheid. Cross-media heeft zijn betekenis voor mij een beetje verloren; het is gewoon één geheel. Ik geniet echt van deze vrijheid hierin, en hoop er dan ook mijn werk van te kunnen maken!